G85 czy G269 jeden jest za kierą a drugi w maglu (teoretycznie nierozbieralny ) jak pada to łatwiej szykować się na nowy magiel bo i tak trzeba rozpinać zawieszenie .
problem z brzęczykiem
Zwiń
X
-
problem z brzęczykiem
Witam. Moja OktawkaI nie brzęczy jak ją zostawię na światłach. Przy otwieraniu z pilota (czyli kluczyka) po wejściu do auta i ociąganiu się w czasie żeby włożyć kluczyk do stacyjki i włączyć zapłon po upływie ok. 1min załącza się centralny zamek. Nie działa także lampka otwartych drzwi przy otwartych drzwiach kierowcy. POMÓŻCIE co mogło paść bo to trochę irytuje :cry:
[ Dodano: Sro 11 Mar, 15 16:21 ]
W zamku jakiś mikrostyk czy co? A jak tak czy jest to do
zreanimowania w domowych warunkach?
-
-
Ten temat się juz przewijał.Warto w zamek (ale nie tam gdzie kluczyk)napsikać wd40 w każdą szczelinie a dokładniej opisane jest gdzie psikać gdzieś wśród innych tematów.
Dokładniej tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=#1270972Marcin
Komentarz
-
-
Wytarła się góra mikrostyku w zamku podająca sygnał otwartych drzwi. Psikanie WD 40 czasem pomaga ale na chwile najlepiej wymontować zamek i wymienić górna połowę mikrostyku. Wymiana tego elementu wygląda identycznie w passacie b5 ,golfie 4 i seacie leonie. Polo 9n/9N3 ma identyczny zamek ale troszkę inaczej rozbiera się drzwi.
Komentarz
-
-
Kurka popsikałem i niech szlag trafi. Brzęczek działa nawet przy zamkniętych drzwiach. Wyłancza się tylko jak włącze zapłon a kurka dodatkowo przestało działać zamykanie z plotokluczyka. Reaguje na otwieranie-czyli chyba się nie rozprogramował co? Już wolałem jak nie działał ten nieszczęsny brzęczek. I co teraz ROBIĆ?
Komentarz
-
-
Tak też zrobię Jeszcze jedno pytanko, albo dwa 1) Czy można odmienić mikrostyk na ten z zamka bagażnika? i 2) Czy ktoś byłby w stanie podesłać link z allegro albo innego źródła skąd mogę wziąć ten mikrostyk. Z góry dziękuję
[ Dodano: Pią 20 Mar, 15 07:54 ]
Czy taki mikrostyk będzie pasować? http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw...129181459.html
Komentarz
-
Komentarz